lenen kost geld

Visa Creditcard

februari 12, 2011 Creditcard, Visacard

visa creditcardVisa is wereldwijd de meest geaccepteerde en in termen van transacties de tweede grootste creditcardmaatschappij ter wereld. Vóór MasterCard en na American Express. De kaart is zo populair dat, in Angelsaksische landen, de term ‘Visa’ en ‘creditcard’ uitwisselbaar zijn. Cash or Visa, betekent zoveel als: ‘Wilt u contant of met uw creditcard betalen?’

Visa: creditcards en prepaid creditcards

Visa heeft creditcards voor zowel particulieren als zakelijke klanten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld American Express geeft Visa zelf geen creditcards uit. Het bedrijf verstrekt betaalproducten aan financiële instellingen die deze onder het merk Visa vermarkten. Naast een traditionele biedt Visa ook een prepaid creditcard aan, die in Nederland onder de naam 3V prepaid Visa card op de markt is. Het bedrijf 3V is hiervoor een exclusief partnership met Visa aangegaan.

  

Visa: partner van Fortis Bank en Rabobank

Wie een Visa creditcard wil aanvragen, wendt zich tot een financiële instelling waarmee de creditcardmaatschappij een partnership is aangegaan. In Nederland zijn dat onder andere Fortis Bank en Rabobank. Fortis Bank geeft de kaarten Fortis Visa Card en Fortis Visa Card Gold uit; Rabobank heeft zijn Rabo GoldCard. Naast het betaalgemak kunnen de afzonderlijke instellingen de kaart zelf aankleden met extra’s. De kaarten verschillen echter ook in basis: zo is de kredietlimiet van de Rabo GoldCard 10.000 euro terwijl de Fortis Visa Card Gold een limiet van 2.500 euro per maand kent.

Door de coöperatieve structuur van het bedrijf Visa en doordat coöpererende financiële instellingen elk hun ‘eigen’ Visa uitgeven is de Visa creditcard minder herkenbaar dan bijvoorbeeld de creditcard van American Express.

Zoekwoorden: , , , , , ,

Share |


Het is niet meer mogelijk te reageren.