lenen kost geld

Veiligheidscode creditcard

mei 31, 2020

Veiligheidscode

Sinds 1 juni 2001 zijn internetwinkels verplicht om bij creditcardbetalingen te vragen naar uw CVC code (Card Validation Code). online-creditcard-aanvragen.nl CVC code
Dat is een extra veiligheidscontrole (bron:www.mastercard.com). Ook bij online betalen is er echter een aparte veiligheidscode.

Tevens is er een ontwikkeling bij het online betalen met een creditcard. Om misbruik en fraude te voorkomen worden er ook zogenaamde Master Secure Codes gevraagd door de webwinkel.
Deze codes zijn geheime wachtwoorden die u zelf in kunt stellen. Indien u een betaling hebt verricht en al uw persoonlijke gegevens en de gegevens van de creditcard hebt ingevoerd dan wordt – voordat de betaling geëffectueerd wordt – nog om de Master Secure Code gevraagd, wat een eigen wachtwoord bestaande uit een combinatie van letters en cijfers is.

Dus ook al zou uw creditcard ontvreemd zijn en men over de gegevens zou beschikken, dan nog kunnen er geen online betalingen worden verricht.

Wat is een CVC-code ?

De CVC code is een 3-cijferige code die achter op uw creditcard staat. Op de handtekeningenstrook is het volledige kaartnummer zichtbaar en rechts daarvan  staat de Card Validation Code. Bedrijven die betalingen op afstand accepteren (postorderbedrijven, telefonische betalingen en internetbetalingen) zijn verplicht ook de CVC code door te geven.

De CVC code vormt samen met het kaartnummer en de vervaldatum van de kredietkaart een unieke combinatie. Bij transacties waarbij de kaart niet fysiek aanwezig is, biedt de CVC een extra veiligheidscontrole om valse creditcards te beperken. De CVC wordt samen met de overige kaartgegevens doorgegeven aan de kaart uitgevende instantie die de transactie vervolgens goedkeurt of afkeurt.

Mastercard Secure Code

online-creditcard-aanvragen.nl mastercardZowel Visa als Mastercard hebben een aanvullende online bescherming ontwikkeld tegen online fraude. Bij Mastercard spreekt men van de Mastercard Secure Code en bij Visa spreekt men van Verified by Visa. Hoewel de systemen niet 1 op 1 hetzelfde zijn, dienen ze hetzelfde doel: een extra bescherming om te voorkomen dat er online bestellingen en betalingen gedaan kunnen worden door figuren die uw creditcard(gegevens) in bezit hebben.

Codes als de CVC code zijn vanzelfsprekend simpel af te lezen van de achterkant van de creditcard. In combinatie met het creditcardnummer en de juiste persoonlijke gegevens is het dan eenvoudig om te frauderen. Echter met de Secure Code  wordt gewerkt met een persoonlijk geheim wachtwoord of code bestaande uit een combinatie van cijfers en letters. Deze combinatie staat nergens vermeld op uw kaart en is in feite een complexe pincode die u moet intikken indien u een online bestelling wilt doen.

Webwinkels als Bol.com, Cheaptickets e.d. maken gebruik van het systeem. Voordat de betaling definitief wordt, wordt de secure code door uw bank geverifieerd, zonder tussenkomst van de webwinkel. Pas na goedkeuring van de bank kan de betaling worden verricht. Een zogenaamd extra veiligheidssysteem.

Deelnemers

De volgende banken en organisaties werken samen met de Master Secure Codes :

  • Mastercard
  • Visacard
  • Rabobank
  • ING bank
  • ABN-AMRO bank
  • SNS bank
  • International Card Services
  • Pay Square

Zoekwoorden

Het is niet meer mogelijk te reageren.